ERDON Helyi hírek

2010.09.30. 15:12

Elbocsátások a Gyermekvédelemnél

<p>Nagyvárad - Csütörtökön Szarka Árpád vezérigazgató bejelentette: egy kormányrendelet értelmében hatvan állást kell megszüntetniük a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóságon (DGASPC).</p>

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Szarka Árpád vezérigazgató bejelentette: a szeptember 22-i Hivatalos Közlönyben is megjelent 967. számú kormányrendelet értelmében meg kell szüntessenek 60 posztot a Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóságon. Mindez azt jelenti, hogy kénytelenek megválni 50 szakembertől (10 állás betöltetlen volt), többek közt szociális munkásoktól, szociológusoktól, pszihológusoktól és közgazdászoktól is. A határozat gyakorlatba ültetésének adminisztratív vetületéről ezekben a napokban tárgyalnak a szakszervezetek képviselőivel.
 
Várják a szponzorokat
 
Jelenleg egyébként 1480 személy dolgozik a Főigazgatóság székhelyén, illetve különböző intézményeinél, akik közül a védőnők száma 400. A megszorító intézkedéseknek, illetve a gazdasági váltságnak betudhatóan eddig sem volt túl rózsás a helyzet: 25 százalékkal csökkenteniük kellett az alkalmazottak bérét és 20 százalékkal kevesebbet szánhatnak a dologi kiadásokra is. Emiatt sokan fizetésnélküli szabadságokat vettek ki, mások pedig úgy döntöttek, hogy inkább külföldön próbálnak szerencsét, és ezért kérték a munkaviszonyuk megszüntetését. Szintén problémát okoz, hogy nem szervezhetnek versenyvizsgákat az üres állások betöltése érdekében, s kevesebb benzinre jogosultak, ami akadályozhatja a gyermekek szállítását. Megoldásként megpróbálkoznak egyes szolgáltatások kiszervezésével, s továbbra is számítanak a Megyei Tanács támogatására. A szponzorok segítségét is szívesen fogadják, ruhaféleségeket és élelmiszereket egyaránt elfogadnak.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!