ERDON Helyi hírek

2010.09.29. 15:56

Biztonságos hegyi turizmus

<p>Hargira megye - A Hargita Megye Tanácsának Hegyimentő Közszolgálata által felmért és rendbe tett több mint száz kilométernyi turistaösvény közül a Turisztikai és Regionális Fejlesztési Minisztérium tizenháromra bocsátott ki jóváhagyási igazolást szeptember hónap folyamán.</p>

„Ezzel újabb fontos állomásához érkezett Hargita Megye Tanácsának Biztonságos hegyi turizmus nevű programja, amely már három éve van folyamatban, és ennek köszönhetően több mint száz kilométer turistaösvényt újítottak fel, valamint további száz kilométernyit mértek fel, ami még felújításra vár” – mondta el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki szerint cél az összes Hargita megyei turistaösvényre megszerezni a minisztériumi igazolást. Ezzel együtt jár valamennyi útvonal rendbetétele, ami jelzések festését, illetve az útvonalak akadálymentesítését, járhatóvá tételét jelenti. Tehát a program folytatása várható, jelentette ki Borboly Csaba, hangsúlyozva: a megyei önkormányzat ezzel is népszerűsíti a bakancsos turizmust, vidékünk megismerésére bátorítva a helyi lakosságot és az ide látogatókat egyaránt.

„A hetvenes évek óta nem gondozták a szóban forgó ösvényeket, így nagy munka várt és még vár ránk – nyilatkozta Fekete Örs, a Hegyimentő Közszolgálat vezetője. – A terepen való tevékenység mellett óriási mennyiségű dokumentációt kell összeállítanunk ahhoz, hogy megszerezhessük a szaktárca jóváhagyási igazolását a megye összes turistaösvényére.” Hargita Megye Tanácsa, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem gyergyószentmiklósi kihelyezett tagozatával együttműködve, a program keretében elkészíti a megye turistaösvényeinek digitális térképét, amely felkerül majd a világhálóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!