ERDON Helyi hírek

2010.09.22. 14:16

Biciklisták előnyben

<p>Nagyvárad - A biciklisek nyerték az OTL által szerdán Nagyváradon szervezett közlekedési versenyt. A villamossal utazók utolsók lettek, ami jelzi, hogy javítani kell a tömegkölekedési szolgáltatást a városban.</p>

Érdekes versenyt szervezett szerdán a nagyváradi Helyi Közsszállítási Vállalat (OTL): a város különböző pontjairól különböző járművekkel - autóval, villamossal és kerékpárral - indultak útnak a verseny résztvevői, és az volt a cél, hogy minél hamarabb elérjenek a célphoz, a városháza épületéhez. A versenybe bevonták a helyi sajtó munkatársait is. Amint az várható volt, a villamoson utazók futottak be legkésőbb a városházához, ahol Csuzi István az OTL igazgatója, és Adrian Bucur, a megyei rendőrfőkapitányság vezetője várta az újságírókat. Csuzi István a mobilitás hete alkalmából szervezett akcióról elmondta, hogy bár a villamossal közlekedők érkeztek el utoljára a kijelölt helyszínre, mégis fontos tapsztalatot nyertek, mert bebizonyosodott, hogy nagyon nehéz a tömegközlekedést elsőbbségben részesíteni egy olyan városban, ahol az emberek zöme megszokta azt, hogy autóval közlekedjen. A város levegője szennyezett, ezért is szükség lenne a tömegközlekedés és a kerékpárközlekedés támogatására - jelezte Csuzi.

Adrian Bucur megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy a váradiak sajnos nem részesülnek olyan szintű tömegközlekedésben, mint amelyet egy megyeszékhely megérdemelne, és ez az akció azért jó, mert felhívja a figyelmet arra, hogy vannak alternatív közlekedési eszközökis. Kiss Sándor Elek az akcióban részt vevő Pro Bikers Egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy bár a biciklisták nyerték ezt a versenyt, ők mégsem versengeni, hanem együttműködni akarnak egy tisztáb levegőjű, bicikliutakkal ellátott, biztonságosabb közlekedésű városért. Csuzi István oldalunknak elmondta, hogy a tömegközlekedésnek előnyt kell biztosítani a városban. Ennek első lépcsőfoka az, hogy a felújított Baross/Dacia hídon leválasztják a villamossineket az autóforgalomról és a távolabbi jövőben, amikor a Szilvásban és a Sovata utca magasságában is megépülnek a közúti hidak, akkor a Sztaroveszky/Magheru és a Vitéz János/Decebal utakon is leválasztják a villamossineket a közúti forgalomról.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!