ERDON Helyi hírek

2010.08.04. 18:09

Zaklatás: hosszú börtönévek

<p>Két éven át zaklatta szexuálisan szellemi fogyatékos lányát két nagyváradi szülő. A 42 éves Kralocki József és ugyanannyi idős felesége, Kralocki Hajnalka most hosszú időre börtönbe vonul.</p>

Megszületett az ítélet az ügyben: az apa 14 év börtönbüntetést kapott, az anya 7-et – igaz, ez még csak az első fokú ítélet.
Annak idején beszámoltunk a botrány kirobbanásáról: a lány osztályfőnökének bejelentése alapján indult a vizsgálat, amely kiderítette, hogy a 15 éves szellemi fogyatékos fiatalt évekig szexuális aktusokra kényszerítette a két szülő – bár más források szerint az apa volt a kényszerítő, az anya inkább csak részt vett a „játékokban”, például orális nemi kapcsolatot is létesített lányával.
A fogyatékos áldozatot egyébként már rég elvették a szülőktől: még a nyomozás megkezdésekor azonnal intézetbe utalták. A két Kralockinak egyébként a nevelésében volt egy 7 éves kisfiú is, őt tavaly decemberben vitték intézetbe, mivel a bírák szerint addigi lakhelyén nem voltak megfelelő feltételek. Az apa még az ítélethirdetés után is letartóztatásban van, az anyának csak azt tiltották meg, hogy elhagyja az országot. Arról eddig nincs hír, hogy fellebbeztek volna, bár ennek határideje még nem járt le.
A Bihar megyei Gyermekvédelmi Hatóságon egyébként minden olyan visszaélés jelenthető, amelynek áldozata gyermek. A telefonszám: 0259/983.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!