ERDON Helyi hírek

2010.08.20. 14:54

Véglegesítő és fokozati vizsgák

<p>A napokban zajlottak a véglegesítő vizsgák a Babes–Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozatán működő óvónő és tanítóképző karon.</p>

Amint azt dr. Végh Balázs Béla egyetemi adjunktus elmondta, a véglegesítő vizsgákra az egyetemi diploma megszerzése után két évvel lehet jelentkezni, mely vizsga által szerzett oklevél véglegesíti az illető pedagógus helyét a tanügyben. Emellett Végh elárulta, a 22 vizsgázó közül többen más megyéből érkeztek — Máramaros és Szilágy megyéből —, valamint más egyetemet végzett résztvevők is voltak. Jövő héten, szintén az egyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozatán működő óvónő és tanítóképző karon II. fokozat elnyeréséért tartanak vizsgát, melyre körülbelül huszonöten jelentkeztek, akik közül vannak Máramaros megyei pedagógusok is. A II. fokozati vizsgára öt év szolgálat után jelentkezhetnek az óvónők és tanítók, ha már rendelkeznek a véglegesítő vizsgával is. Az adjunktus hozzátette, mindkét vizsga némi fizetésemelést jelent az érintett oktatók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!