ERDON Helyi hírek

2010.08.03. 11:33

Táborozás a biharfélegyházai Teleháznál

<p>Bihar megye - Gyerekzsivaj töltötte meg a biharfélegyházai Teleház udvarát július végén: mintegy negyven gyerek táborozott ott a Vasárnapi Iskola–program keretében.</p>

Négy püspökladányi tanár vezetésével indult el 2009 tavaszán a Vasárnapi Iskola-program Biharfélegyházán. A négy tanárnő Daróczi Ilona, Federics Lászlóné Krisztina, Kissné Jánosi Jutka és Petőné Papp Margit igazgató asszony havi rendszerességgel látogat el a helyi óvodás és iskolás gyerekekhez. A foglalkozások irodalomra, a magyarság történelmére, zenére, népi hagyományainkra és kézműves foglalkozásokra épülnek.

Közösségépítő táborozás

Tavaly rendezték meg az első nyári tábort, amikor a gyerekek négy napot a Teleház udvarán töltöttek, este pedig az udvaron felállított sátrakban aludtak. A kellemes élményeken felbuzdulva a püspökladányiak és a református egyházközség idén ismét megszervezte a négynapos tábort. Csütörtök reggel a szülők segítségével több mint negyven gyerek építette fel a sátrakat. A szülőktől való búcsúzkodás után elkezdődött a ,,táborozás”: kézműves foglalkozás, énektanulás, játék, filmnézés, esténként karaoke. Reggeli, uzsonna, ebéd és vacsora minden nap került az asztalra, amit a közösségben jó étvággyal fogyasztottak el a gyerekek. A tábor ideje alatt sokat segítettek a helybeli pedagógusok, Szilágyi Mária óvónő, Szabó Ella tanítónő, Kovács Ferencz Róbert kántor, valamint lelkes szülők, Sajti Ildikó, Vígh Enikő és Papp Attila, akik gondoskodtak a gyerekek felhőtlen szórakozásáról.

A jövő tanévben újra

A tábor utolsó napján, vasárnap, a gyerekek és a pedagógusok részt vettek a délelőtti istentiszteleten, ahol elénekeltek néhány éneket a tanultak közül. A táborzáró eseményen Szabó Zsolt lelkipásztor megköszönte a pedagógusok, szülők lelkes munkáját, és további áldott vakációt kívánt mindenkinek, azzal a reménnyel, hogy a következő tanévben ismét találkozhatnak a gyermekek és a püspökladányi pedagógusok a Vasárnapi Iskola–programban.

Szabó Ella tanítónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!