ERDON Helyi hírek

2010.08.08. 18:22

Szerdán újra találkoznak

<p>Egriben úgy tűnik, hogy továbbra sem tudnak megegyezni a felek, hiszen második nekifutásra sem sikerült megalakítani az új tanácsot az öt MPP-s tanácsos hiányában.</p>

Távolmaradásuk lehetetlenné tette, hogy meglegyen a tizenegy főből álló tanácsban a kétharmados többség. A helyszínen Pataki Csaba, Szatmár megye alprefektusa elmondta, hogy a következő, és egyben ezen öt tanácsos számára az utolsó lehetőség augusztus 11-én, szerdán lesz. Ha akkor sem jelennek meg, akkor elvesztik mandátumukat, és helyüket átveheti a listán őket követő öt személy. „Annyira szomorú azt látni, hogy egy település, amely hosszan küzdött, hogy önálló lehessen és végre a fejlődés útjára léphessen, most mégis vesztegelni kényszerül. Lenne itt munka, amely fontosabb lenne a lakosok szempontjából, mint ez huzavona” - tette hozzá Pataki Csaba. Az esettel kapcsolatban telefonon kerestük meg Hegedűs Pált, a Magyar Polgári Párt Szatmár megyei szervezetének elnökét, aki elmondta, hogy a listán összesen 14 személy volt, de nem szeretnék, ha a jelenlegi öt elvesztené mandátumát. Ezzel párhuzamosan viszont az sem lenne jó, ha a PSD-s tanácsosnő kerülne oda alpolgármesternek, amikor az MPP öt tanácsossal rendelkezik. „Beszéltünk erről Csehi Árpáddal (az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke szerk. megj.) és mindketten úgy egyeztünk meg, hogy nem szólunk bele a helyiek ügyeibe, mert vannak dolgok, amikkel a helyi szervezeteink elgondolásaiban nem értenünk egyet, de fontosabbnak tartjuk, hogy a helyiek egyezzenek meg” - nyilatkozta Hegedűs Pál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!