ERDON Helyi hírek

2010.08.30. 08:03

Nem csak tánc: életérézés

<p>Nagyvárad - Az elmúlt hétvégén Nagyvárad ismét a hip-hop fővárosának tudhatta magát, ugyanis idén sem maradt el a nemzetközi Nymphea hip-hop táncverseny.</p>

Szombaton, a két napon át tartó Nymphea nemzetközi hip-hop és break dance verseny gálaestéjén zsúfolásig megtelt a Szakszervezetek Művelődési Háza. Úgy tűnik a táncosokat nem fárasztotta le a két napos versenyzés, ugyanis a közkedvelt zeneszámokra valóságos diszkóvá vált a terem. A lépcsőkön, a székek között, illetve a színpad előtt is táncoló fiatalok várták, hogy ismertessék az eredményeket. Az olaszországi, ausztriai, magyarországi, valamint hazai ismert koreográfusokból álló zsűri megjelenését hatalmas ovációval fogadta a közönség, majd megkezdődhetett a várva várt eredményhirdetés. Elsőként a break dancesek kategóriájában hirdettek eredményeket. A bukaresti Frequency Crew csapata nyert, maga mögé utasítva a vaskohsziklási Level One csapatot. „Szólóban” a B-Boy Bolo nyert, második pedig a Frequency csapatából Boogie lett. A táncosok nagy örömujjongással vonultak fel a színpadra átvenni díjaikat, ahol néhány mozdulat erejéig tehetségüket is megcsillogtatták. Az utánozhatatlannak tűnő „mutatványokat” látva elmondhatjuk, hogy megérdemelten nyertek a tehetséges táncosok.


Taroltak a váradiak


A hip-hoposokat négy kategóriába sorolták. Külön díjazták a 7–12, a 12–17, 7–30 év közöttieket, valamint a 18 éven fölülieket. Az első kategóriában a nagyváradi Ritm-Mic nyert, másodikok lettek a margittai Mini Clevers, harmadikok pedig a szintén nagyváradi Cool Time tagjai. A 12–17 év közöttiek csoportjában a Clevers nyert. A dobogó második fokára a konstancai Diamond Girls állhatott. Harmadik lett a brăilai Lil Style. A 18 év fölöttiek kategóriájában magyarországi győztesek is lettek: első a budapesti Black Time, harmadik a debreceni Pool Family. A második díjat újra nagyváradiak vitték el, névszerint a B-Real csapata. A 7–30 évesek vegyes csoportjában a következő eredmény született: első a váradi Future M&Q, második a szintén váradi Boom Box, harmadik pedig a budapesti ASET Crew lett. A versenyt egyébként a Bihar megye Ifjúságáért Alapítvány, a Puls Art Kulturális Alapítvány, valamint a Szakszervezetek Művelődési Háza közösen szervezte. A szervezők megígérték: jövőre sem marad el az egyre népszerűbb és egyre szélesebb körben ismert táncverseny.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!