ERDON Helyi hírek

2010.08.12. 17:56

Megvont szocális segélyek

<p>Szatmár megye — Szatmár megye prefektusa, Radu Giurcă rendelete alapján minden település polgármesteri hivatalában felül kell vizsgálni a szociális segélyekről szóló kifizetéseket.</p>

Szatmár megye prefektusa, Radu Giurcă rendelete alapján minden település polgármesteri hivatalában felül kell vizsgálni a szociális segélyekről szóló kifizetéseket. Megyénkben augusztus elsejétől 306 szociális segély kifizetését helyezték hatályon kívül, ezáltal havi 112 ezer lejt spóroltak meg. További 263 esetben felfüggesztették a pénz folyósítását. Sződemeteren 128 család kért és kapott állami juttatást, itt mindenik esetben felfüggesztették a kifizetést.

A megvonások oka az, hogy a szociális munkási feladattal megbízott személy nem végezte el a kötelező ankétot, vagy ha igen, ez ideje múlt volt. Más esetben hiányos volt az állami támogatásra összeállított dosszié, a kérelmező ennek ellenére megkapta a szociális támogatást. A község polgármesterét 1000 lej bírság kifizetésére kötelezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!