ERDON Helyi hírek

2010.08.27. 08:43

Különböző árak és minőség

<p>Hamarosan megkezdődik az új tanév. Az iskolakezdés előtti időszakban megnő a forgalom a papír- és könyvesboltokban, hiszen a szülők igyekeznek beszerezni a legfontosabbakat.</p>

Körülbelül két héten belül megkezdődik a tanszervásárlási szezon. Az üzletek már készülnek az új iskolai év kezdete előtt várható bevásárlási rohamra. Livia Ţoca üzletvezető elmondta, nemcsak a minőségi árut próbálják vevőik számára kínálni, hanem árban is próbálnak megfelelni az emberek pénztárcáinak.  Hozzátette, nem minden termék ára lett magasabb, az ÁFA emelés következtében, mivel próbálják áraikat minél alacsonyabban tartani, valamint a beszállítókkal további tárgyalásokat folytatnak a régi árak megtartása érdekében.


Az üzletvezető tapasztalata, hogy a szülők az iskolakezdéshez szükséges bevásárlásokat az utolsó percekre hagyják. Az elmúlt évben úgy vette észre ami a legszükségesebb a szupermarketekben vásárolják meg, ami nem mindig kifizetődő, mivel lehet olcsóbban jutnak hozzá például a füzetekhez, de később rájönnek annak minősége nem a legjobb, így az iskolakezdést követően pár héttel őket keresik fel és vásárolnak be ismét. Észrevétele szerint a szülők az eredeti és minőségi árukat keresik. Az iskolatáska megválasztásakor fontos szempont az is, hogy a táska háta ergonomikus legyen és minőségileg lehetőleg minél tartósabb.

Hozzávetőleges árak

Iskolatáska                                     30 és 103 lej
Grafit ceruza                                   0,70 és 1 lej
48 lapos füzet                                1,15 és 1,40 lej
60 lapos füzet (mérettől függően) 3 és 9,40 lej
Rajzfüzet                                          0,90 és 1,50 lej
Toll                                                    20,50 és 24 lej
Golyóstoll                                         0,50 és 6,80 lej

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!