ERDON Helyi hírek

2010.08.12. 17:30

Újabb Bihari segítség Moldvának

<p>Nagyvárad - Csütörtökön az egykori Szent József kórház elől indult el a Caritas Catolica első segélyszállítmánya Szucsávára, ahol az árvízkárosultak javára szervezett gyűjtési akciók központi raktára található.</p>

A moldvai árvízkárosultak javára szervezett adománygyűjtési akciónak nagy sikere volt Nagyváradon és a megyében egyaránt. A Bihar megyei Prefektúra által koordinált gyűjtési akcióban a Caritas Catolica is szerepet vállalat. A segélyszervezet az egykori Szent József kórház Balassi Bálint téri (ma P-ţa Ion Creangă) épületében várta a segítő szándékú embereket, ahol a Vár-Lak Egyházmegyei Ifjúsági Központ fiatal önkéntesei vették át az adományokat. Külön választották a gyermekholmikat, illetve a női és férfi ruhaneműket is, majd külön zsákokba és dobozba rakták ezeket. A tartós élelmiszereket is külön dobozokba helyezték. Az elmúlt hetekben több szállítmány is útnak indult Szucsávára, a segélyszállítmányok központi raktárába. Csütörtökön, a reggeli órákban az egykori Szent József kórházban összegyűlt adományokat is áruszállító gépjárműre tették Szabó Dániel, a Caritas Catolica katasztrófavédelemmel foglalkozó munkatársának koordinálásával.

Újabb szállítmány lesz

A helyszínen megtudtuk: elsősorban ruhaneműket és takarókat tartalmaz az első szállítmány és néhány alapélelmiszer-csomagot. Nagy Andrea, a segélyszervezet munkatársa elmondta: a szállításhoz szükséges üzemanyagot az Electrica Service, illetve Radu Matica ajánlotta fel, a szállítást pedig a Román Posta nagyváradi kirendeltsége igazgatónak, Popa Claudiunak a közbenjárásával sikerült elvégezni. Szabó Dániel köszönetét fejezte ki a Bihar megyei Prefektúra két munkatársának, Adrian Venignek és Băran Florinnak, akik segítettek a gyűjtés lebonyolításában. Nem sikerült az összes adományt elszállítatni, így a közeljövőben újabb szállítmányt készítenek majd elő. Egyelőre hiányzik az üzemanyag az adományok célba juttatásához. Várják azon magánszemélyek vagy vállalatok jelentkezését, akik gázolajat tudnak felajánlani az újabb segélyszállítmány elszállításához.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!