ERDON Helyi hírek

2010.08.11. 09:26

Ismét változik a program

<p>A kaotikus állapot megoldása érdekében mától az útlevélosztály munkatársai naponta 7 és 20 óra között tartanak ügyfélfogadást, a kiosztandó sorszámokat pedig 150-re növelték.</p>

Szatmár megye - A Szatmár Megyei Útlevélosztály épülete előtt az elmúlt napokban hatalmas volt a tolakodás, a veszekedés, mely annak köszönhető, hogy a külföldön dolgozó szatmáriak pihenőszabadságukat töltik Romániában. Ezen időszakban rendezik ügyes bajos dolgaikat, többek között új útlevelet igényelnek. A kaotikus állapotra való tekintettel Radu Giurcă prefektus elrendelte, hogy augusztus 11-től az útlevélosztály munkatársai egész hónapban, hétfőtől péntekig, 7 és 20 óra között tartsanak ügyfélfogadást. Hétfőtől sorszámot is osztanak, de kevésnek bizonyult, hogy naponta 100 kérvényezőt fogadjanak. Ezért mától már 150 személytől veszik át az új útlevél igényléséhez szükséges iratokat. A sorszámokat minden reggel 7 órakor kezdik osztani, így értelmetlen korábban az útlevélosztály előtt gyülekezni, tolakodni. A hivatal munkatársai azt tanácsolják az érdekelteknek, hogy a gyerekeket ne vigyék magukkal a sorszám kiváltásakor, velük csak a sorszámon megjelölt időpontban térjenek vissza a hivatalba. A zökkenőmentes tevékenység lebonyolításának érdekében szükséges, hogy az útlevelet igénylők viselkedjenek civilizáltan, és legyenek megértőek a közalkalmazottakkal szemben. Akik tehetik, halasszák szeptemberre az útlevéligénylést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!