ERDON Helyi hírek

2010.08.23. 13:23

Helyi gyerekek és vendég előadók az érsemjéni színpadon

<p>Bihar megye - A helyi gyerekek és fiatalok fellépéseivel kezdődött az érsemjéni falunap vasárnap délutáni programja. Szerepeltek az óvodások és kisiskolások, volt modern– és néptánc is. A tűzijátékot koncertek előzték meg.</p>

A XII. Érsemjéni Falunap utolsó „felvonása” a Népkertben kezdődött vasárnap délután, amikor a korábbi eseményeken is közreműködött kaplonyi és mezőpetri(Szatmár megye) fúvósok adtak térzenét. Ők már az aznap reggeli lovas hívogatón, a felvonuláson, majd a megnyitón is közreműködtek, most azonban már főszereplők lettek: indulóktól latin dallamokig terjedt a repertoáruk, és a korai időpont ellenére is sokan tapsoltak előadásuknak. Mit ér egy falunap, ha a helyi gyerekek, főleg a legkisebbek nem lépnek színpadra? Hiszen megérdemelten nekik van a legnagyobb sikerük mindig, mert ki lehetne ügyesebb az elfogulatlan szülőkből, nagyszülőkből álló közönség előtt, mint a gyerek, az unoka – és így van ez jól.
 
Limbózó gyerekek
A fúvósok után a helyi óvodások léptek közönség elé, akik az óvónénik irányításával előadott táncukkal arattak sikert, még limbózásból is bemutatót tartottak. Következtek a nagyobbak, a Show Dance tánccsoport, melynek tagjai megmutatták, mit tanultak az elmúlt hónapokban Tóth Anita oktató vezetésével. Utánuk a debreceni Valcer menettánccsoport előadása következett (ők már a reggeli felvonulásban is részt vettek, de az arról szóló hétfői írásunkból sajnálatosan kimaradtak – elnézést érte), majd az Ezüstperje néptánccsoport ismétlete meg az előző napi néptánctalálkozón előadott koreográfiáit.
 
 Falunapzáró koncertek
A székelyhídi Tini Dance Center, a Kölyök Dance és a B612 csoport egy órányi, lendületes showja következett, utánuk a nagyváradi Szigligeti Társulat két művésze, Molnár Júliaés Pál Hunor énekelt (utóbbi zenei kíséretével) örökzöld slágereket. A mulatós zenét játszó magyarországi könnyűzenei együttesek egyik legsikeresebbjeként jegyzik az MC Hawer&Tekknő duót, melynek tagjai Semjénben is megmulattatták a közönséget. Utánuk Mohácsi Brigittaés a Dreamers együttes koncertje volt még hátra, és éjfélkor tűzijáték zárta az idei falunapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!