ERDON Helyi hírek

2010.08.19. 09:37

GPS-s utcaseprő autók

<p>Nagyvárad- A RER köztisztasági vállalat és az önkormányzat felelősei bármely pillanatban ellenőrizhetik, hogy az utcaseprő autók vezetői teljesítik-e a kötelességüket vagy sem. Műholdas helymeghatározó készüléket szereltek be mind a hét járműbe.</p>

A GPS-berendezések jelzik, hogy a gépek melyik utcában találhatóak, és mekkora sebességgel haladnak, valamint azt is, hogy működnek-e a seprők. Kártyaleolvasót használnak, mely nem teszi lehetővé a sofőrök számára, hogy módosítsák a tárolt és továbbküldött információkat. A beruházással járó kiadást a RER állta, és a társaság vezetősége azt igéri: hamarosan a szemeteskocsikba is hasonló szerkezeteket építenek be.
Szintén újdonságnak számít, hogy egy olyan jármű is megjelent Nagyvárad utcáin, mely kimossa a szemetes kosarakat és -kukákat, kivül-belül. Eddig a Dragoş Vodă környéki tárolókat tisztították meg, ezekben a napokban pedig Várad-Szőlősön dolgoznak. Egy alkalmazott jegyzőkönyvet készít a történtekről, és a szolgáltatás költségeit hozzáadják a havi számlához. Egy szemeteskosár megtisztítása 63 baniba, egy kukáé pedig 2,82 lejbe kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!