ERDON Helyi hírek

2010.08.22. 15:34

„Angyali” kutyák támogatása

<p>Szatmárnémeti - Jótékonysági rendezvényt tartott az Angel Dog, mely célja a terápiás foglalkozások támogatása.</p>

Szombat délután a szatmárnémeti Alpha K–9 Kutyaiskola égisze alatt működő Angel Dog Egyesület jótékonysági rendezvényt tartott, mely keretében befolyt összeget terápiás foglalkozásokra fordítják. A főként családok számára szervezett programon a debreceniSanszAlapítvány is részt vett. A hivatalos megnyitón az egyesület vezetője, SzabóZoltán, röviden ismertette a programot, majd hangsúlyozta, az adományokból befolyt összeget terápiás foglalkozásokra fordítják, hogy ezáltal segíthessenek fogyatékos gyermekek, felnőttek és idősek számára. A megnyitót követően voltij bemutatót tartottak a GaloppEgyesület tagjai, mely sikert aratott a nézők körében — a későbbiekben a bátrabbak a bemutatón résztvevő Bolygó nevet viselő lovon lovagolhattak —, majd az Alpha K–9 és a Sansz Alapítvány közös bemutatóját is örömmel fogadták. A kutyás bemutatók között volt terápia–, agility–, örőz–védő bemutató, dog dancing is. Emellett tombolákat is lehetett vásárolni — melyek nyereményei különböző érdekes ajándékok és felajánlások voltak —, valamint a gyermekek arcfestésen is részt vehettek.
A családias hangúlatú rendezvényen többek között capoeira bemutatón és PrimaGYM bemutatóján is résztvehettek az érdeklődők.
A szombati jótékonysági rendezvényen a szatmárnémetiFreeLifeÁllatvédőEgyesület is részt vett. Az önkéntesektől kiskutyákat lehetett örökbe fogadni (többen éltek is a lehetőséggel), ezúttal szám szerint hatot. CarmenFrăţilă az egyesület képviseletében elmondta a kóbor állatokat befogadják, ivartalanítják, beoltják, valamint megjelölik, hogy az emberek tudják, az illető állatok már orvosi kezelésben részesültek. Emellett felhívta a figyelmet a Free Life Egyesület honlapjára (www.freelifesm.ro), ahol az emberek jelezhetik hol láttak vagy találtak kóbor ebeket vagy macskákat. A rendezvényt közös, szabadtéri buli zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!