ERDON Helyi hírek

2010.08.09. 18:13

Csíkszeredában a Székelyföldi Grafikai Biennále

<p>Csíkszereda - Augusztus 12-étől kezdődően egy hónapig Csíkszeredában is megtekinthetik az érdeklődők a Grafikai Szemle – I. Székelyföldi Grafikai Biennále alkotásait.</p>

Hargita, Kovászna és Maros megyei tanácsok, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, valamint a Kovászna Megyei Kulturális Központ május 18-án nyitották meg a nagy népszerűségnek örvendő Grafikai Szemlét Sepsiszentgyörgyön. Ennek anyagát a szervezők vándorkiállításon mutatják be, amelynek csíkszeredai állomását augusztus 12-én 17 órától nyitják meg a Siló épületében (a város Székelyudvarhely felőli bejáratánál, a vasúti felüljáró mellett), a város egykori gabonaraktárának kiállítások befogadására kialakított felületein. A kiállításra elhozzák a 11 országból benevezett művész, 700 alkotása közül a zsűri által beválogatott mind a 245-öt. A rendezvény négy nagydíjának egyikét egy csíkszeredai művész, Léstyán Csaba nyerte el Búvár című alkotásával, a szintén csíkszeredai Siklódy Ferenc pedig a Rural Legend II. című kísérleti grafikájával különdíjat érdemelt ki.

A kiállítást Túros Eszter művészettörténész nyitja meg, a megjelenteket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke üdvözli. Az érdeklődők egy hónapon keresztül, a hétfői napok kivételével naponta 12-16 óra között tekinthetik meg a kiállítást Csíkszeredában. Bővebb információkat a www.grafikaiszemle.ro oldalon találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!