ERDON Helyi hírek

2010.08.07. 13:48

Barátkozás, kapcsolatépítés

<p>Szatmár megye — Az Avasban (Luna–leş) található CE Szövetség tulajdonában lévő táborban július utolsó hetében néhány kellemes napot töltöttek együtt az Apa–hegyi református gyülekezet (Nagybányai Egyházmegye) és a szatmárgörbedi gyülekezet (Szatmári Egyházmegye) konfirmációs oktatásban részesülő ifjai.</p>

Az Avasban (Luna–leş) található CE Szövetség tulajdonában lévő táborban július utolsó hetében néhány kellemes napot töltöttek együtt az Apa–hegyi református gyülekezet (Nagybányai Egyházmegye) és a szatmárgörbedi gyülekezet (Szatmári Egyházmegye) konfirmációs oktatásban részesülő ifjai. A táborban 12 és 15 év közötti diákok vettek részt, az apahegyiek 6 fős csoportja Bogya Árpád lelkipásztor irányítása alatt, míg a szatmárgörbediek 14 fős csapata Keresztúti Sándor Zsolt lelkipásztor vezetésével. A hétfőtől péntekig tartó táborozás lebonyolításában négy felnőtt önkéntes segédkezett. Az elszállásolás a 20–25 fő befogadására alkalmas faházban volt, az önköltséges vakációzás ideje alatt szakács főzött az ifjakra, akiknek szülei lehetőségeikhez mérten zöldséggel, gyümölccsel járultak hozzá a napi ellátáshoz. A programban bibliaóra, kézműves foglalkozások, a közeli patakban való rendszeres fürdőzés, és pihenés szerepelt — tudtuk meg a szervezőktől. Mint elmondták, a két gyülekezet ifjúsága első alkalommal táborozik együtt, az eltöltött idő alatt barátságok születtek, és a gyermekektől érkezett visszajelzések alapján a felnőttek fontolóra vették azt is, hogy a jövő nyári vakációban is visszatérjenek ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!