ERDON Helyi hírek

2010.08.02. 09:52

Anna bál Nagyváradon

<p>Nagyvárad - A múlt szombaton megrendezett Várad-velencei Anna-bálon egy újabb hagyományt hoztak közel a szervezők a helyiekhez: megválasztották a bál szépét is.</p>

Számos becses hagyományaink egyike az évente megrendezésre kerülő Anna bál. Nagyváradon a Várad-velencei RMDSZ szervezet volt az úttörője ennek a rendezvénynek, hiszen a 90-es évek eleje óta szervez Anna bálokat a Sebes-Körös parti városban. Szombat este a velencei római katolikus kulturházban minden adott volt egy jó hangulatú bálhoz: a jó zene, főként Szőcs Lőrinc és Kiss Géza jóvoltából, ételek, italok, és szép fiatal lányok, akik közül megválasztották a bál szépét. A hat fehér estélyi ruhába öltözött fiatal lányt bevezették a bálterembe, ahol kísérőikkel eltáncoltak néhány táncot a jelenlevők tetszésnyilvánítása közepette, ezt követően pedig maga a közönség vette át a táncparkettet. A tánclépések nesze csak akkor csitult el, amikor felszolgálták a finom töltött káposztát, de a vacsora elfogyasztása után ismét a táncparkett vált a bál központjává.
Az est hangulatát emelte a Stephany táncegyüttes két fiatal párjának még az est kezdetén bemutatott rövid, de bájos táncprodukciója, illetve a Varga Friderika irányítésa alatt álló Mistique mazsorettcsoport táncosainak bemutatója. A mazsorettek között felismerhettünk néhányat az első bálozó lányok közül, akik tizenegy órakor ismét báli ruhát öltöttek és végigvonultak a termeken. Ez már jelezte, hogy következik az est egyik legizgalmasabb pillanata: a bál szépének megválasztása. A szervezők a jelenlévők szavazatait begyűjtve, majd azokat összsítve hirdettek eredményt: ennek alapján Kor Nóra tizennégy éves első bálozó lett a 2010. évi Várad-velencei Anna bál szépe. A nyertesnek és két udvarhölgyének Cservák Miklós, a szövetség körzeti elnöke nyújtotta át a virágokat, a bál szépének fejére piciny korona is került. Az eredményhirdetés után folytatódott jó hangulatú mulatság hajnalig.
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!