ERDON Helyi hírek

2010.08.08. 17:57

2010-es Donat-nap

<p>Szatmár megye - Szent Donát ünnepén, augusztus 8-án szervezték meg Szatmárhegyen a község napjait.</p>

Az idei esztendőben ismét megrendezésre került Szatmárhegyen a Donát-napi ünnepség, mely a községnap szerepét vette át. A község sportpályáján és a központban reggeltől nagy volt a sürgés-forgás, hiszen az árusok buzgón állították fel sátraikat, melyeknél mindenki vásárolhatott magának apró kis emléket a 2010-es Donát-napról. Délután az erdődi mazsorett-csoport felvonulásával hivatalosan is kezdetét vette az ünnepségsorozat, mely a sportpályán folytatódott. Szatmárhegy polgármestere, David Daniel üdvözölte a jelenlévőket, aztán magyar nyelvű köszöntőbeszéd következett, mely során üdvözöéték a szatmárhegy testvértelepüléséről, Napkorról érkezett küldöttséget, Téglás város polgármesterét, illetve a kertbarátok országos egyesületének elnökét is.
Ezt követően került or a Szatmárhegyi Önkéntes Tűzoltócsoport bemutatására. A csapat 29 tagot számlál, akik közül heten részt vesznek különböző versenyeken is, melyekről helyezésekkel térnek haza. Legutóbbi versenyükön, a Beszterce-Naszód megyében megszervezett megyék közötti versenye a harmadik helyen zártak. Az ünnepi eseményről nem hiányozhatott az 50. házassági évfordulójukat ünneplő kilenc házaspár díjazása, akiket az önkormányzat 500 lejjel jutalmazott és egy ünnepi ebédre is hivatalosak voltak. A nap folyamán erős emberek vetélkedőjére, gyermekversenyekre és futballbajnokságra is sor került. A futballpályán bográcsfőző-verseny is volt, melyek illatait messziről lehetett érezni. A 2010-es Donát-napi ünnepséget hajnalig tartó bál zárta, melyet a kultúrottjonban szerveztek meg.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!