ERDON Helyi hírek

2010.07.14. 16:15

Vizsgáztak a pedagógusok

<p>Szatmár megye- Szerda délelőtt tartották meg a tanári versenyvizsgát. Több a jelentkező, mint a szabad állás.</p>

A szatmárnémetiDoamnaStancaFőgimnáziumban, valamint a ConstantinBrâncuşiIskolaközpontban (Faipari) kialakított vizsgaközpontokban összesen 608 beiratkozott pedagógus közül 516 vett részt a tegnapi versenyvizsgán. A legtöbb hiányzó román tagozatos óvónő (14), angol– (9), történelem– (7), tornatanár (6) volt. A megyei tanfelügyelőség adatai szerint az idei évben Szatmármegyében 678 szabad katedrát hirdettek meg, melyből mindössze 36 címzetes állás — utóbbiakat csak azok foglalhatják el, akik legkisebb 7–es osztályzatot elértek a vizsgán. Az idei évben a pedagógusok versenyvizsgájára 36-an jelentkeztek más megyéből.

A versenyvizsgán részt vevő pedagógusok véleménye megoszlott arról, hogy a kapott feladatoknak milyen volt a nehézségi foka. Volt olyan, akinek nem akadtak problémái a kérdésekkel, míg mások szerint elég nehéznek bizonyult a vizsga. Egy informatikatanár elmondta, a versenyvizsga nem volt nehezebb, mint az elmúlt évben és a struktúrája is hasonló volt, mint tavaly. A metodológiában pont olyan témát kapott, amivel szívesen foglalkozik és az elmúlt időben bővebben tanulmányozta — bevallása szerint szívesen foglalkozik a modern tanulási módszerekkel.

vizsgázókat egyébként szigorúan őrizték, amíg a tanárok a kapott tételeket dolgozták ki, az iskolák területére senki sem léphetett be. Az eredményeket július 18–án teszik közzé, a szabad állásokat pedig július 22. és 30. között osztják le az átmenő jegyet elért tanárok között. Azok a pedagógusok, akik nem értek el átmenő osztályzatot a következő vizsgára augusztus 3-4–én jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!