ERDON Helyi hírek

2010.07.26. 10:15

Vasárnap tartották meg Csanálos község napját

<p>Szatmár megye - Ebben az évben a csanálosi községnapot a szervezők helyi szponzorok támogatásával hozták tető alá.</p>

A vasárnap megtartott XI. csanálosi községnap kezdési időpontjára, délután három órára elállt az eső, így sikerült megvalósítani a hagyományosnak számító fúvósok felvonulását a település főutcáján. A csanálosi, csomaközi és mezőfényi fúvósok egyesített zenakarát több száz helyi résztvevő kísérte figyelemmel. A felvonulás után az ünnepség a kulturházban folytatódott, ahol elsőként a község polgármestere, Mellau József ragadott mikrofont. A település elöljárója ünnepi beszédében sajnálatát fejezte ki, hogy bár az idén az önkormányzat sajnos nem tudott anyagiakkal hozzájárulni a községnap lebonyolításához, de örömmel nyugtázta, hogy a helyi magánszemélyek és cégek adományainak köszönhetően ebben az évben sem maradt el a fesztivál.
 
Zene, tánc, előadások
 
A polgármester köszöntő szavai után kezdődtek el a kulturális programok, amelyek Lipovan Gabriella főszervező irányítása alatt zajlottak. Fellépett a Tini Dance székelyhídi tánccsoport, a kálmándi fiatalok tánccsoportja és a kaplonyi asszonykórus is. A délután folyamán színpadra lépett a helyi furulyacsoport, akiket Ludescher Eleonóra tanított be, de nagyon ügyesen szerepelt a községnapon a csanálosi óvodások 15 tagú tánccsoportja is. Este 21 órától kezdődött a reggelig tartó bál, amelyen a csanálosi zenekar szórakoztatta a közönséget. A bál ideje alatt tombolát is lehetett vásárolni, amelynek fődíja két darab, két személyre szóló ünnepi vacsora volt a helyi West Motel étterem felajánlásának köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!