ERDON Helyi hírek

2010.07.27. 08:25

Ultimátum a prefektusnak

<p>Szatmár megye - Péntekig kell választ adjon a kormánybiztos az újvárosiaknak, hogy mikor költözteti vissza a községházát Ráksáról Avasújvárosba.</p>

Tegnap Avasújváros és Rózsapallag tanácsosai egy beadványt adtak át Radu Giurca kormánybiztosnak, melyben kérték, hogy a kormánybiztos gyorsítsa fel Ráksa és Újváros község szétválása után szükséges procedúrát, hogy a két község valóban önálló legyen és egymástól függetlenül rendezhesse dolgait. Ennek legfőbb feltételei, hogy mielőbb kiírják a ráksai időközi választást, megtörténjen a község vagyonának az elosztása, Újváros község polgármesteri hivatala pedig költözzön vissza Avasújvárosba. Mint köztudott, már nyilvánvaló volt, hogy Újváros községtől leválik Ráksa és önálló községként fog működni, amikor Toma Betea, Újváros község polgármestere a polgármesteri hivatalt és a helyi tanácsot átköltöztette Ráksára. Ez nagyon megdöbbentette a lakosságot, mert a kettéválás alatt nem azt értették, hogy marad a régi polgármester és minden apró ügyük rendezése érdekében ezentúl is Ráksára kell utazniuk.

Még öt nap

A kormánybiztosnak átadott beadványban ki van emelve, hogy péntekig választ akarnak kapni arra a kérdésre, hogy a prefektus miért nem hajtotta végre a februári végleges bírósági végzést, azaz, mért nem kötelezte Toma Beteát, hogy Újváros község polgármesteri hivatalát költöztesse vissza Avasújvárosba. Az újvárosiak szerint érthetetlen a kormánybiztos magatartása. Hogy várhatja ő el másoktól, hogy betartsák a törvényt, ha azt ő maga sem teszi? - vetik fel a kérdést az újvárosiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!