ERDON Helyi hírek

2010.07.02. 16:58

Több száz hely maradt

<p>Szatmár megyében egy VIII. osztályos diák nem kapott helyet az első számítógépes leosztáson.</p>

A tervezettnél hamarabb, július 1–jén tartották meg a VIII. osztályos diákok középiskolai helyekre való leosztását, ami a minisztérium hivatalos honlapján is nyomon követhető (http://admitere.edu.ro/2010/index.html). A SzatmárMegyeiTanfelügyelőség adatai szerint az első számítógépes leosztáson Szatmármegyében 2784 diák kapott helyet valamelyik középiskolában, köztük 14 más megyéből érkezett tanuló, egy diák nem került be az általa megjelölt helyek egyikére sem. Az érintett diákok július 5. és 15. között iratkozhatnak be abba a tanintézménybe, ahová besorolta őket a számítógép. Az első számítógépes leosztás után  megyénkben 593 szabad középiskolai hely maradt betöltetlenül.
Azok a diákok, akik valamilyen oknál fogva nem vettek részt az első számítógépes leosztáson, a második szakaszban iratkozhatnak be valamelyik tanintézménybe. Az elektronikus leosztás második szakaszára július 5–én iratkozhatnak be a diákok, 12–én tartják meg a leosztást, az eredményt pedig 13–án teszik közzé.
Az esti tagozatra, vagy a csökkentett óraszámú oktatásra való beiratkozási időszak július 15. és 28. között lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!