ERDON Helyi hírek

2010.07.09. 07:34

Rohammentő-szolgálat indul Hargita megyében is

<p>Hargita megye - A Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége korábban három korszerű rohammentőt kapott, amelyek a Sürgősségi Rohammentő Szolgálat (SMURD) keretében kerülnek bevetésre. Hétfőn be is mutatják a járműveket.</p>

Gheorghe Pop ezredes, a Hargita megyei felügyelőség parancsnoka elmondta, a három rohammentő Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, illetve Maroshévízen állomásozik, innen indulnak el szükség esetén. A parancsnok szerint a 112-es segélyhívó számra beérkező hívások alapján a megyei kórház sürgősségi osztályának koordináló orvosa dönti el, hogy mikor van szükség a rohammentősök, illetve a mentőszolgálat segítségére.

"A rohammentősök elsősegélynyújtásra kiképzett személyzete gyors életmentést, műszaki mentést igénylő helyzetekben, balesetek, természeti csapások esetén küldhető, nem olyankor, amikor valaki rosszullétre panaszkodik" – magyarázta Pop. A rohammentősök járműveit hétfőn délelőtt mutatják be Csíkszeredában, a Szabadság téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!