ERDON Helyi hírek

2010.07.19. 13:52

Magyarokat (is) toboroznának a zöldek

<p>Nagyvárad - Magyar és roma nemzetiségű párttagokat is toborozna a romániai Zöld Párt nagyváradi fiókja. Többek között erről esett szó a Horea Vuscan által tartott hétfői sajtótájékoztatón.</p>

Rövid időn belül a második sajtótájékoztatóját tartotta a romániai Zöld Párt váradi fiókjának vezetője, a politikai babérokra pályázó Horea Vuscan. Bár az általa képviselt párt Nagyváradon nem örvend túl nagy népszerűségnek - a hivatalos párttagok száma még a tíz főt sem éri el - a fiatal politikus nem adja fel. Elmondása szerint Romániának a céltalan és eredménytelen politikai stíluson túlmutató alternatívákra van szüksége, ezért olyan fiatal szimpatizánsok jelentkezését várják, akik hasonlóképpen gondolkodnak. Várják például azon politikatudományi szakon végzett egyetemi hallgatók jelentkezését, "akik nem kaptak jól fizető tisztséget a szolgalelkűség elvén működő, érdekorientált mamutpártok (PSD, PDL, PNL) berkeiben".


Magyar alelnököt!
Horea Vuscan kifejtette: nyitottak a magyar és roma nemzetiségűek előtt is, sőt kifejezetten szeretnék, ha a Bihar megyei Zöld Párt alelnöki tisztségét egy magyar nemzetiségű töltené be (tekintettel a megye nagyszámú magyar lakosságára). A sajtótájékoztatón az elnök ismertette a Fogadj örökbe egy tölgyfát! elnevezésű akció részleteit is. Megtudhattuk: a Zöld Párt partnerséget ajánlott fel a nagyváradi Polgármesteri Hivatalnak a város zöldövezeteinek védelmében. Ennek a partnerségnek első lépéseként ötszáz vörös-tölgyet és 500 kocsányos tölgyet adományoztak a városházának, amit önkéntesekkel ültetnének el. További ezer tölgy vár még "gazdára". Végezetül Horea Vuscan üdvözölte a moldvai árvízkárosultak  megsegítésére irányuló segélyakciókat. Szervezetük is kivette a részét az adományok gyűjtéséből, ezen a héten juttatják célba a felajánlásokat.


Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!