ERDON Helyi hírek

2010.07.27. 08:17

Ákos községben jelentősen csökkent a szociális segélyben részesülők száma

<p>Szatmár megye - Ákos községben jelenleg 80 szociális segélyben részesülő családot tartanak nyilván a tavalyi 106-hoz képest – tudtuk meg Geréb Miklós polgármestertől.</p>

A 80 támogatott család a gyakorlatban 230 személyt érint a tavalyi 350 személyhez képest. A polgármester szerint ezt a drasztikus költségcsökkentést úgy sikerült elérni, hogy szigorítottak a szabályokon. Jelenleg 50 munkaképes személyt foglalkoztat az önkormányzat, naponta felváltva 10-15 embert. Így sohasem tudják, hogy ki mikor kerül sorra, vagyis melyik nap kell dolgoznia ahhoz, hogy a szociális segélyt minden hónapban rendszeresen megkapja. Aki akár csak egy munkanapot hiányzik, amikor be van osztva, attól az önkormányzat azonnal megvonja a pénzbeli juttatást – fejtette ki a polgármester. Mint elmondta, a segélyezettek mintegy 90%-a roma származású, akik ezekben a napokban főként a főút menti árkokat mélyítik és takarítják folyamatosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!