ERDON Helyi hírek

2010.07.07. 18:18

Három gombamérgezéses eset

<p>A Megyei Sürgősségi Kórházban három magyargéresi fiatalt kezelnek miután bebizonyosodott, hogy gombamérgezés miatt lettek rosszul.</p>

A három testvér — egy tíz éves kisfiú, egy tizenhat éves kislány és a huszonhárom éves bátyjuk — a település melletti erdőben szedte a gombát még kedden délután, majd otthonukban a kályhán pirították meg azt. A gomba elfogyasztása után néhány órával a gombamérgezésre jellemző tüneteik jelentkeztek. A sürgősségről a két fiatalkorút a gyermekgyógyászatra szállították, míg bátyjukat a gasztroenterológián kezelik. A két fiatalabb testvérnek egészen enyhe tüneteik voltak, de a 23 éves fiatalembernek testvéreinél súlyosabb formában jelentkeztek a mérgezés tipikus jelei – tudtuk meg a kórház sajtószóvivőjétől Constantin Demiantól, aki azonban kihangsúlyozta, hogy a fiatalember májfunkcióit figyelemmel kísérik, és mindhárman megkapták a szükséges ellátást ahhoz, hogy egészségügy teljes egészében visszanyerjék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!