ERDON Helyi hírek

2010.07.12. 13:12

Felújították a második emeletet

<p>Nagyvárad - Mostanra nagyvonalakban befejeződött a volt gyermekpoliklinika (jelenleg a Gavril Curteanu városi kórház járóbeteg rendelője) második emeletének felújítása, az első emeleté pedig javában zajlik.</p>

Tarţa Nicolae, a kórház ügyvezető aligazgatója kérdésünkre elmondta: a felújítást már 2009-ben előkészítették, de a tulajdonképpeni munkálatokhoz 2010 január elején fogott hozzá a szalárdi Consturctorul cég. Terveik szerint szeptember elejére befejezik az első emeletet is.
Ott egyébként a gyerekek és a felnőttek fogadószobái lesznek, orvosi rendelők, az orvosi utókezelési rész (masszázs, ultrahangos kezelés, stb.), továbbá öltözők, mosdók. A második emeleten pedig legnagyobbrészt a különféle vizsgálatokat lehet elvégeztetni - EKG, EEG, genetika, radiológia, stb.
Légkondícionálóval
A második emeleten jelenleg még a radiológián zajlik a munka, de nagyvonalakban készen van minden: teljes felújítás volt, kicserélték az elektromos berendezést, a víz- és fűtési vezetékeket, új bútorzatot rendeltek, s a felszerelések egy részét is kicserélték, illetve újakat hoztak - például több korszerű ultrahangos vizsgálót. Újdonság a légkondícionáló berendezés is, melyet az első emeletivel egyidőben, azaz szeptemberben kezdenek el működtetni. Hasonlóan alapos az első emelet rendbehozatala is. Ottjártunkkor ott épp az elektromos berendezés felújítása volt folyamatban. Amint az aligazgató elmondta, eddig az bizonyult a legnehezebbnek, hogy a munkálatok közben a járóbeteg rendelő működését is biztosítsák. A második emelet felújításakor leköltöztettek több rendelőt az első emeletre, mely jelenleg teljesen ki van ürítve. A röntgenkészüléket többször egyik helyiségből a másikba vitték, tudtuk meg.
Ideje volt
Mindez legnagyobbrészt uniós pénzalapokból történik: a munkálatokra, bútorzatra, valamint felszerelésekre 4,4 millió új lejt (azaz 44 milliárd régi lejt) kaptak. Nagyon nagy szükség volt a felújításra, hiszen az elektromos és vízvezetékek több mint negyvenévesek voltak, s az egész járóbeteg rendelő meglehetősen leromlott állapotban volt - tette hozzá az aligazgató.
Alkalmunk nyílt néhány szót váltani Torzsa Tiborral, a szalárdi Constructorul cég munkálatvezetőjével. Elmondta: a cégnek több nagyszabású megrendelése van, többek között a Nagyváradi Színháznál, a vár nyári színházánál, a sportpalotában is dolgoztak/dolgoznak. Hozzátette: a kórháznál kérték az eredeti határidő meghosszabbítását, így a jelenlegi egyezség szerint legkésőbb szeptember 10-re végeznek a munkával, de lehet, hogy elseje körül már készen lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!