ERDON Helyi hírek

2010.07.25. 16:06

Elkezdődtek a munkálatok a hídon

<p>Nagyvárad - Az elmúlt szombattól villamospótló buszok közlekednek a Nagyvásár tér–Körös áruház–Olaszi park útvonalon. A Cele Trei Crişuri utcában kicserélik a síneket, és megszüntetik az éles kanyart.</p>

Az elmúlt szombaton nekikezdtek a Cele Trei Crişuri utcai munkálatoknak, ezért legkésőbb szeptember 15-ig villamospótló buszok közlekednek a Nagyvásártér (Szakszervezetek Művelődési Háza)–Gen. Magheru utca–Körös Áruház–vasútállomás-–Berzei utca–Olaszi park útvonalon. A TRV 3 jelzésű járművek nem a villamosváró szigeteknél állnak meg, hanem az ezek közelébe eső járdáknál, illetve, ahol léteznek, a buszmegállókban. Csúcsidőben 7 percenként, azon kívül pedig, valamint hétvégenként negyedóránként indulnak. A 2-es villamos útvonala nem módosult, viszont az 1-es és 3-as villamosok egységesen a várad-rogériuszi CFR-híd–Olaszi park–Decebal sugárút–Városháza utca–Szent László tér–nagypiac–Cantemir–Várad-Szőlős útvonalon közlekednek, oda-vissza. Csúcsidőben a Várad-Szőlős–Emanuel-templom szakaszon 3,5 percenként, az Emanuel-templom–CFR-híd részen pedig 4,5 percenként lehet számítani az érkezésükre. Szombat–vasárnap ez a várakozási idő négy, illetve öt percre módosul. A villamosjegyek a pótjárműveken is érvényesek (és fordítva), de csak 60 percen belül. Ha tehát valaki elindul Várad-Szőlősről egy villamossal, és a Nagyvásár téren busszal folytatja az útját, nem kell újból lyukasszon, de csak akkor, ha mindez egy órán belül történik.
 
Villamosközlekedés
 
Az első szakaszban a Strand sétány és a Traian parkból kivezető út találkozását zárták le, és nekiláttak a sínek felszedésének a két járdaszíget közötti részén, és a hídnak az arra eső részén. Ennek megfelelően felfüggesztették a villamosközlekedést a Nagyvásár tér- Körös Áruház- vasúti állomás- Olaszi park útvonalon, a Dacia/Baross-hídon pedig csupán egy-egy sávon haladhatnak a járművek, mindkét irányba.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!