ERDON Helyi hírek

2010.07.26. 17:33

Egy hónap után bezáratták Szatmárnémetiben a Callas Cafet sorozatos csendháborítás miatt

<p>Szatmárnémeti - Több rendbeli csendháborítás miatt vonta vissza a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Callas Cafe nevű szórakozóhely működési engedélyét.</p>

Alig egy hónap alatt kivívta a környékbeli lakosok ellenszenvét a Marco Com Impex Kft. által Szatmárnémeti újközpontjában működtetett Callas Cafe nevű vendéglátóipari egység. A cég a működési engedélyét június 24-én kapta meg, de ezt július 23-án vissza is vonták, mert a cég többször is megszegte az engedélyben rögzített nyitvatartási időt. Ez alapján vasárnaptól csütörtökig reggel hat és éjfél, míg pénteken és szombaton pedig reggel hat és éjjel kettő között tarthattak volna nyitva. Annak ellenére, hogy tisztában voltak a maximális nyitvatartási idővel, a kávézót először július 10-én büntették meg, mert hajnali háromnegyed háromkor még nyitva tartottak. Ezért 1500 lejes büntetést róttak ki. Ennek ellenére másnap negyed háromkor még nem zártak be. Ezért csak egy figyelmeztetést kaptak. Július 18-án újabb 1500 lejes büntetést vont maga után, hogy 2 óra 40 perckor még nyitva találták a vendéglátóipari egységet. Az engedélyüket azért vonták vissza, mert többszöri figyelmeztetés ellenére sem tartották be az engedélyben foglaltakat és diszkó jellegű, hangos tevékenységgel zavarták a környéken lakók nyugalmát jóval a megengedett időn túl. Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere telefonos megkeresésünkkor elmondta, hogy precedens értékű az engedély visszavonása, és ameddig meg nem teremtik azokat a feltételeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a környéken élők nyugalmának állandó háborgatása nélkül működhessenek, addig nem nyithatnak ki ismét. "Nem csak nyitvatartási időn túl zajongtak, de közben is voltak olyan botrányok, amelyek zavarták a lakókat" - tette még hozzá Kereskényi Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!