ERDON Helyi hírek

2010.06.22. 17:14

Zöld ház program mindenkinek

<p>Magánszemélyek 8000 lejig terjedő támogatást igényelhetnek a Zöld ház program keretében, amennyiben megújuló energiát használó fűtésrendszert szeretnének kialakítani a saját lakóházukban.</p>

Legtöbb 6000 lej vissza nem térítendő támogatás igényelhető napelemek, növényi hulladékkal, pelettel működő kazánok beszerelésére, és legtöbb 8000 lej hőszivattyúk beszerelésére. A készülék megvásárlását, beszerelését igazoló nyugták alapján a támogató csak utólag téríti meg a támogatási összeget, ugyanúgy az áfát is megtérítik. A program pályázati útmutatóját bárki megtalálhatja a környezetvédelmi és erdészeti minisztérium, vagy a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának honlapján, mmediu.ro, vagy afm.ro, illetve tájékoztatást kaphatnak a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szatmárnémeti székhelyén naponta 8 és 16.30 óra között, telefonszám: 0261 736003. Miután az igazgatóság elnöke hivatalosan megnyitja a programot (ennek időpontját az afm.ro honlapon teszik közzé), attól számítva legkevesebb10 nap múlva lehet majd benyújtani a pályázatokat a szatmárnémeti ügynökséghez. Minden megye a lakosság számának függvényében részesül a támogatásból. A megfelelő pályázatokat a bejegyzés sorrendjében fogják elbírálni. A támogatási szerződés minden év december 15-ig érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!