ERDON Helyi hírek

2010.06.07. 07:23

Videotévé indult Váradról

<p>Nagyvárad - Hivatalosan is beindult a Váradvideo magyar nyelvű mozgóképes portál. Az eseményre a nagyváradi Lorántffy központban került sor szombat este.</p>

Itt a portál megálmodója, Villányi Zoltán hangsúlyozta: eddig nem volt Váradról és Bihar megyéről szóló mozgóképes információs bázis, pedig tizenöt éve még magyar nyelvű televíziós csatorna működött a városban. „Az emberek igénylik azt, hogy lássák, mi történik velük, és a nagyváradi magyarságnak, mely a város 26 százalékát teszik ki, nincs információs forrása” – hangsúlyozta Villányi. „Olyan közösségi portált hoztunk létre, melyen folyamatosan frissülő és letölthető anyagok vannak, melyek szerkesztett televíziós feldolgozásban mutatják be városunk, megyénk történéseit.” Villányi Zoltán hangsúlyozta, hogy nemcsak hírek, beszámolók láthatók a portálon, hanem portrék, érdekes történetek is, mint például a táncoló szalontai nagymamáké, a székelyhídi román favágó bajnoké stb.

Csép Sándor televíziós szerkesztő, Villányi Zoltán egykori professzora az erdélyi magyar tévé elvetélt történetét ismertette, majd kijelentette: született egy új intézmény, ami már csak azért is fontos, mert a sajtó nemcsak informálni, hanem formálni is akar. „Ez egy olyan videotévé, mely a világ minden pontjára elér, és hozzájárul ahhoz, hogy az emberek között kapcsolatot teremtsen” – fogalmazott Csép Sándor. A bensőséges hangulatú eseményen felszólalt Albert Júlia színésznő, egyetemi előadótanár és a portál arculattervezője is. A mozgóképes portál a www.varadvideo.ro címen tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!