ERDON Helyi hírek

2010.06.23. 18:23

Lebontják a vasbetonfalakat

<p>Szatmárnémeti - A Pannónia Szálló rehabilitációját végző vállalat lebontja a Ruha István átjáróban épített vasbetonfalakat. Mint ismeretes, ez a durva beavatkozás a közvélemény nemtetszését is kiváltotta.</p>

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján jelentett be, hogy a Pannónia Szálló rehabilitációját végző vállalat a Ruha István átjáróban épített vasbetonfalakat lebontja. Ilyés kihangsúlyozva, hogy barátságos úton történő egyeszség született a szálló tulajdonosával. Radu Hossu, a Dacia Kft. ügyvezető igazgatója megerősítette a polgármester által elmondottakat, melynek értelmében hamarosan eltávolítják a beton plansót a Ruha István átjáróból, ezáltal visszanyeri eredeti arculatát a szecesszió remekműveként számon tartott műemléképület. Vasile Ţânţaş vállalkozó a tervezőmérnökkel hosszas tárgyalásokat folytatott annak érdekében, hogy lemondjon az eredeti elképzelésről, amely miatt beépítették az átjárót. Hossu elmondta, hogy egy átfogó rehabilitációs munkálatra van szükség annak érdekében, hogy a kilenc millió eurós beruházás végeztével Szatmárnémeti egy európai uniós normáknak megfelelő, négycsillagos szállodával gazdagodjon majd. Az épület alapjait megerősítő munkálatokra eddig 1,5 millió eurót költöttek, mely összegből az alagsorban kialakítottak egy 250 férőhelyes konferenciatermet, és két liftet is beszereltek az épületbe. Hossu újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy számításaik szerint a Dacia Szálló két és fél éven belül újra megnyílik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!