ERDON Helyi hírek

2010.06.24. 11:11

Kizárták a testületből

<p>Nagyvárad - A Legfelsőbb Bírói Tanács úgy döntött, hogy kizárja soraiból Călin Roman nagyváradi ügyészt, akit azzal vádolnak, hogy bizonyos ügyek megoldását halogatta és illetlen magatartást tanúsított kollegái iránt.</p>

Az ügyész ellen még tavaly indítottak fegyelmi eljárást, ugyanis azt tapasztalták, hogy egyes dossziékat szándékosan porosodni hagy, amikor pedig pályázott a Bihar megyei főügyészi tisztségre, verbálisan és fizikai is bántalmazta vetélytársát, Viorel Gavra jelenlegi főügyészt. Ugyanezen oknál fogva bűnügyi eljárást is indítottak ellene, és megtiltották neki, hogy elhagyja a várost, azt követően, hogy többször nem jelent meg a fővárosi meghallgatásokon. Előállítási parancsot is kiadtak a nevére, azonban ezt nem tudták alkalmazni, ugyanis több hónapja betegszabadságon van. A testület döntése megfellebbezhető, Călin Roman azt nyilatkozta, hogy "igazságtalannak és alaptannak" tartja a gyanúsítgatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!