ERDON Helyi hírek

2010.06.09. 06:43

Jobbik iroda nyílt Marosvásárhelyen

<p>Marosvásárhely - Szegedi Csanád az első magyarországi képviselő, aki irodát nyitott a Székelyföldön.</p>

A Jobbik színeiben megválasztott europarlamenti képviselő kijelentette, az irodát nem valaki ellen , nem a román nemzet ellen, hanem a magyar nemzet megvédéséért nyitották. Az iroda nemcsak a székelyföldi magyarok problémáival szeretne foglalkozni hanem a szórványban élő magzarok problémáival is. Kijelentette"ha van olyan jószándékú román ember aki jószándékkal fordul hozzánk mi ezt a jószándékot viszozozni fogjuk".Az iroda megnyitása annak az üzenetnek a hordozója, hogy a Jobbik számára egy magyar nemzet, egy egységes magyar nemzet létezik, „attól függetlenül, hogy a határok hol vannak"

A Jobbik küzdeni akar, hogy itt is mint Dél Tirolban, létrejöjjön az autonómia, figyelemmel kísérni hogyan érvényesülnek az Európai Unió alapelvei, küzdeni fognak, hogy a magyar nyelv államilag elfogadott hivatalos nyelv legyen a román mellett. Szeretnék elérni, hogy a közigazgatásban érvényesüljenek az etnikai arányok. Szegedi Csanád rámutatott, hogy mai napig zajlik az etnikai arányok megváltoztatása. "Ezeket a törekvéseket meg kívánjuk gátolni, szorgalmazzuk az etnikai arányok megváltoztatásának azonnali leállítását" fogalmazott a képviselő.

Szegedi Csanád europarlamenti képviselő irodája a Ifjúsági utca 2 szám állat található és minden kedden16 -19 óra között fogadja az esetleges ügyfeleket. A képviselő erdélyi kabinetjének a vezetője Bagoly Zsolt, a marosvásárhelyi iroda vezetője pedig Vitus Őrs. Szegedi Csanád minden hónapban legalább egy napot szeretne jelen lenni marosvásárhelyi irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!