ERDON Helyi hírek

2010.06.28. 18:22

Új korszak július 17-től

<p>Szatmár megye - Amíg a regionális hulladéktározó első modulja elkészül, egy ideglenes platformot építenek Szamosdobon, ahová egy évig lehet a szemetet szállítani.</p>

A Szatmár Megyei Tanács rendkívüli ülésén fogadta el a szamosdobi regionális hulladéktározó üzemeltetéséről szóló határozatot, melynek értelmében a megyei tanács lesz a hulladéktározó üzemeltetője, így az köztulajdonban marad, mondta Csehi Árpád tanácselnök. A hulladéktározó körüli munkálatok javában folynak, azt követően, hogy a hosszan tartó esőzések hátráltatták azt. A bekötőút építésének munkálatai javában folynak, melynek legkésőbb július 15-ig el kell készülnie, ismertette a tanácselnök. Amint az ismeretes, július 17-ig be kell zárni a még működő szatmárnémeti és tasnádi szeméttelepeket, ezt követően már csak a szamosdobi hulladéktározóba szállítható a megyében összegyűlt szemét. A hulladéktározó első modulját építik ugyan, de nem készül el július közepéig, így egy ideiglenes platform építése szükséges, ahová átmenetileg össze lehet gyűjteni a szemetet. A tanácselnök hozzátette, legkésőbb július másodikán megkapják a környezetvédelmi minisztériumtól az ideiglenes platform építéséhez szükséges engedélyt, ezt követően kezdik majd megépíteni és körbekeríteni azt, mely maximum egy évig üzemel, időközben pedig el kell készülnie a regionális hulladéktározó első moduljának. Az első modul alapját már készítik, de az elmúlt időszak esőzése miatt szinte leálltak a munkálatokkal. Csehi megjegyezte, hogy a tasnádi és szatmárnémeti szeméttelepek bezárását követően megyénkben minden szeméttelep bezárásra kerül, ám az avasfelsőfalui telep befedésével gondban vannak, mivel az nyolc méter magasságban halmozódott fel. A tegnapi tanácsülésen a Sárközújlakon megépítésre kerülő hulladéklerakat műszaki dokumentációját is elfogadták a tanácsosok, így az EU-s pályázat részeként még az idén elkészülhet a hulladéklerakat, a környékbeli községekből összegyűjtött hulladékot itt fogják tárolni, innen szállítják majd a regionális hulladéktározóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!