ERDON Helyi hírek

2010.06.28. 16:20

Gyermek anyanyelvi és angol táborok

<p>A Szatmárnémeti MADISZ augusztus 15-22. között szervezi meg a XIV. Gyermek Angol Nyelvtábort V-VIII. osztályos gyermekek számára Hadadon a Wesselényi-Degenfeld kastélyban.</p>

Az angol nyelvtáboroktatói amerikai és szatmárnémeti nyelvtanárok. Oktatás közben a hangsúlyt a beszélt angol nyelvre fektetik. A haladókkal amerikai békehadtestes fiatalok foglalkoznak. Az angol nyelvórák száma naponta 4 tanóra, délelőtt 2,5 és délután 1,5 óra. Napközben a résztvevők vetélkedőkön, sporttevékenységeken, kirándulásokon vehetnek részt. Korhatár 11-14 év (befejezett IV. és VIII. osztály közöttiek). Ezzel párhuzamosan ugyanazon a helyszínen anyanyelvi tábort is szerveznek az I-IV. osztályosok számára.

A szervezet a kor igényeire válaszul (informális világ-számítógépek, internet, stb.) szeretné megalapozni a felnövekvő fiatal társadalom anyanyelvi gyökereit. Kitűnő szakemberek irányítása mellett, drámapedagógiai módszerekkel kívánják megszerettetni anyanyelvünket, az olvasást. A játékos oktatás közben a hangsúlyt az irodalmi szókincs kialakítására fektetik. Az egész napos játék részei a vetélkedők, sporttevékenységek, kirándulások. Korhatár 6-10 év (befejezett I és IV osztály közöttiek). Mindkét tábor esetén biztosítanak napi 3 étkezést, elszállásolást, tisztálkodási lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!