ERDON Helyi hírek

2010.06.28. 16:05

Félelmében szökött meg otthonról

<p>Bihar megye - Vizsgálat indult annak a 11 éves, Beznea településről származó kisfiúnak az ügyében, akit állítása szerint a szülei nadrágszíjjal vertek meg, ő pedig emiatt elszökött otthonról.</p>

A Bihar megyei Mentőszolgálatot vasárnapról hétfőre virradóra hívták ki a településre, hogy ellássák a gyermeket, aki a kezeit és a lábait fájlalta. „A gyerek elszökött otthonról. Éjszaka 12 óra körül egy helybeli hívta a 112-es sürgősségi számot, hogy egy kisfiú tartózkodik egy benzinkútnál, és azt állítja: megverték a szülei. A mentőszolgálat munkatársai nem találtak rajta sérüléseket, sem véraláfutásokat, mindazonáltal a gyermek fájlalta a végtagjait, és azt állította, hogy a szülei egy nadrágszíjjal verték meg” – nyilatkozta hétfőn a Mediafax hírügynökségnek dr. Emil Boţcău, a mentőszolgálat szóvivője, aki szerint a gyermek kiéhezett és traumatikus állapotban volt. „Nagyon meg volt rémülve, és még az úton is úgy tűnt neki, a szülei követik, hogy megverjék” – közölte az orvos. A gyermeket a barátkai kórházba szállították, a község szociális központjának a gondozásában maradt.

Vizsgálatok

A helybeliek szerint nem ez volt az első ilyen jellegű incidens a családban. Mint elmesélték, a szülők rendszeresen alkoholizálnak és megverik a gyermeket, ami miatt a fiú gyakran elszökik hazulról. Hétfő reggel a Bihar megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság munkatársai is kimentek a településre, hogy megállapítsák a pontos tényállást. „A vizsgálat folyamatban van, a munkatársaim a helyszínen ellenőrizték a gyermek által mondottakat. Felvesszük a kapcsolatot a hatóságokkal és az ügyben érintettekkel, amikor meglesz a vizsgálat eredménye, bővebb információkat fogunk közölni” – nyilatkozta Ştefan Goţia, a Gyermekvédelmi igazgatóság szóvivője. A Mediafax értesülései szerint a rendőrség is vizsgálatot indított az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!