ERDON Helyi hírek

2010.06.06. 13:53

Elbúcsúztak az adys nyolcadikosok

<p>Nagyvárad - Péntek délután zsúfolásig megtelt az Ady Endre Líceum tágas díszterme a két nyolcadikos osztály hagyományos búcsúünnepsége alkalmából.</p>

Závodszky Tamás és Újvárosi Edit osztályfőnökök diákjai nem az iskolától, csak az osztálytársaktól búcsúztak, hiszen a többség az Adyban folytatja jövőre a középiskolai tanulmányokat. Az ünnepségen az iskola vezetősége és tanári közössége mellett a szülők, rokonok is szép számban részt vettek. A végzősök önálló műsorral készültek erre az alkalomra. Nem maradhattak el az ilyenkor szokásos osztály- és tanárparódiák, ugyanakkor felcsendültek a hagyományos ballagási dalok is.

A fiatalok műsorukkal igazolták, hogy egy közösség tagjaiként a szeretet és barátság jegyében vesznek búcsút egymástól, a felnőtté válás egy újabb rögös, kihívásokkal teljes szakasza előtt. A két osztályfőnök is elköszönt a diákoktól erőt és kitartást kívánva az út folytatásához. Rendhagyó módon az ötödikesek nyújtották át a színpad előtt felsorakozott végzősöknek a virágokat, majd a szülők jóvoltából állófogadásra is sor kerülhetett. Végül éjfélig tartó bulival zárult a búcsúünnepség.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!