ERDON Helyi hírek

2010.06.10. 16:33

A virágok királynője

<p>Szatmár megye — A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) székhelyén június 10–én szatmári rózsabarátokkal találkozott dr. Wágner István, a Romániai Rózsabarátok Egyesületének elnöke.</p>

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) székhelyén június 10–én szatmári rózsabarátokkal találkozott dr. Wágner István, a Romániai Rózsabarátok Egyesületének elnöke. Azért a fent említett intézményre esett a szervezők választása, mert az érdeklődők itt száz rózsafajtában gyönyörködhetnek. Az előadó 2009–ben, a kanadai Vancouverben megtartott XV. szakkonferenciára utazva átélt tapasztalatokat osztotta meg hallgatóságával, akik azt is megtudhatták, hogy negyven nemesített rózsafajtát köszönhetünk az elnöknek, kinek munkásságát a világtalálkozón Rózsa Világföderáció tagjai ezüstéremmel jutalmazták. Mint a beszámolóban elhangzott, ellentétben velünk, Kanada nagyon jól tudja hasznosítani természet adta kincseit. Például a kivágott fák helyébe tudatosan újakat ültetnek az illetékes szervek. A majdnem másfél órás előadáson bemutatott rózsafajták mindegyikét név szerint ismertette Wágner, akitől néhány, a fajtára jellemző tulajdonságot is hallhattak a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!