ERDON Helyi hírek

2010.05.28. 12:37

Vizsgakiállítás a Művészeti Líceumban

<p>Nagyvárad - Péntek délben a nagyváradi Művészeti Líceum végzőseinek vizsgakiállítását nyitották meg a tanintézet második emeleti dísztermében. A kulturális esemény divatbemutatóval zárult.</p>

Az előző évek hagyományait folytatva az idei tanév végén is kiállítást szerveztek a nagyváradi Művészeti Líceumban a végzős diákok munkáiból. Újdonságként a közelmúltban felújított díszterem szolgált helyszínül a tárlatnak, a fehér falak kitünő hátteret biztosítottak a képzőművészeti kreációknak (festmények, szobrok, térplasztikák). A XII. B, D osztályok reklámgrafikai, festészeti, divattervezési és kerámiai alkotásait lehetett megtekinteni, a fiatalokat David Maria, Rácz Ervin, Ujvárossy Gyöngyi és Jankó-Szép Noémi tanárok készítették fel. Ugyanakkor a XII. C osztály építészeti terveket és ipari formatervezési munkákat állított ki Rodica Moisi és Bihari Barna tanárok irányításával.

Divatbemutató

Az érdeklődőket Doina Marcu igazgatónő és Doina Tătar, a tanintézet katedrafőnöke köszöntötték. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a művek a második szemeszterben és a vizsgaidőszakban készültek, megitélésükben a tanulók tehetségéről, szorgalmáról és kitartásáról árulkodnak. Az esemény ruhabemutatóval zárult, a divat szakos diákok által megálmodott és testet öltött viseleteket lehetett megtekinteni. Érdekességként megemlítendő, hogy a végzősök közt egyetlen fiú volt, aki menyasszonyi ruhákat tervezett.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!