ERDON Helyi hírek

2010.05.30. 17:32

Telkek fiataloknak

<p>A nagyváradi helyi tanács újabb 75 parcellát vezettet be a telekkönyvbe abból a célból, hogy az egyenként 250 négyzetméteres parcellákat fiataloknak ítélje oda az önkormányzat, hogy azokon házat építsenek.</p>

Az említett telkek a Kolozsvári út közelében az Ifjúsági Lakónegyedben (Tineretului) vannak.A tervek szerint a jövő hónapban a helyi tanács újabb 25 parcellát telekkönyvezetet, ezek után zajlik majd le az odaítélési eljárás. „Július végén 151 házhelyet osztunk ki: száz új parcelláról és 51 olyan parcelláról van szó, amelyeket a korábbi években ítéltünk oda, azonban a fiatalok nem tettek eleget kötelezettségüknek, nem kezdték el a házépítést” - jelezte Ilie Bolojan polgármester a legutóbbi helyi tanácsi ülés előtt. A hetvenöt parcella és az utak kialakításáról szóló javaslatot egyhangúlag szavazta meg a helyi tanács. Az odaítélési szabályzattervezetről közvitát fog szervezni az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!