ERDON Helyi hírek

2010.05.17. 10:33

Szubjektív válaszok a jövőről

<p>Nagyvárad - Szombat délelőtt öt egyetemi hallgató közös projektjeként No future forever? címmel nyílt nagysikerű tárlat az Aurel Lazar Emlékmúzeumban, a Körösvidéki Múzeum Napjai keretében.</p>

A tizennegyedik alkalommal megszervezett Körösvidéki Múzeum Napjai keretében szombat délelőtt a nagyváradi Állami Egyetem képzőművészeti fakultásának öt hallgatója nyitott tárlatot dr. Teofil Ioan Stiop egyetemi oktató vezetésével az Aurel Lazar Emlékmúzeum nemrég átadott galériájában. A nagy érdeklődésre számot tartó tárlatot Aurel Chiriac múzeumigazgató és dr. Teofil Ioan Stiop képzőművész nyitotta meg a kiállító egyetemi hallgatók, valamint a képzőművészeti fakultás vezetőségének jelenlétében. Kapitan Csaba, Ewa Labaj, Aristina Elthes Cosmaciuc, Dorina Groza Bogdan, valamint Solyom Csaba alkotásai a jövőre irányuló apokaliptikus életérzés jegyében készültek és a záróvizsgájuk egy részét képezik.

Szubjektív értelmezés

A galéria öt falán az öt művész más-más hangulatot és stílusjegyet idéző munkáit tekinthette meg a népes közönség. A lengyel Ewa Labaj ötlete alapján a tárlat a No future forever? univerzális - angol nyelvű - címet kapta, a művészek bevallása szerint azért, mert a kiállítás is ezen a nyelven "beszél". Mivel a kiállító művészek több nemzetiséget képviseltek, így ez többszörösen is igaz. A kérdésre a fiatal művészek alkotásai adják meg a választ, a szemlélő szubjektív értelmezésének függvényében.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!