ERDON Helyi hírek

2010.05.25. 14:03

Érvényben a békéltetés

<p>Bihar megye - Hivatalosan is alkalmazható immár az a döntés, amely szerint az egyes perekben érintett felek úgynevezett békéltetés (mediere) révén is megpróbálhatják rendezni ügyüket.</p>

A Nagyváradi Bíróság alelnöke, Cristi Dănileţ arról tájékoztatott, hogy mától az általuk összeállított idézések tartalmaznak egy tájékoztatót is, amely a békéltetés lehetőségére hívja fel a figyelmet. Szerinte kezdetben kézzel írják rá a vonatkozó információkat az idézésekre.

Mint ismeretes, a békéltetés célja, hogy az érintett felek viszonylag békésen oldják meg ügyeiket, s ez az eljárás kevesebb pénzbeli és időbeli ráfordítást igényel mint a per. Ilyesmire polgári, kereskedelmi, családjogi ésmunkajogi ügyekben van lehetőség. Büntetőjogi ügyekben csak akkor, ha annak tárgya a károsult egy régebbi keresetével kapcsolatos bűncselekménye, más ügyekben csak akkor, ha a bűnelkövető ellen polgári jellegű követelései vannak az áldozatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!