ERDON Helyi hírek

2010.05.06. 18:20

Rendhagyó jótékonysági koncertsorozat zongorával

<p>„Úgy érezzük, hogy amit teszünk csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.” (Teréz anya)</p>

Rendhagyó jótékonysági koncertsorozatra kerül sor a nagyvárad-újvárosi református templom imatermében (Jean Calvin utca 1.) május 15-én, illetve 16-án, mindkét alkalommal 19 órai kezdettel. A hangversenyeket Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész szervezi, a cél adományokat gyűjteni a templom nyugdíjas klubjának megsegítésére. A hangversenyek fővédnöke Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke. Igazi kuriózumnak tekinthető ez a koncertsorozat, mivel a templom imatermének falai közt első alkalommal csendül fel zongorahang, valamint saját hangszerén fog játszani-kísérni a szervező. A zenei utazások során minden zenei korszakot fel fognak ölelni az előadók, a zenei sokszínűséget, érzelmi világokat hozva ezzel a felszínre.

A kétnapos koncertsorozaton 10 váradi jeles előadó fog fellépni és a koncertekre ellátogatókat bevezetni a zene csodálatos világába: Józsa Zoltán, Laczkó Gyula, Májerkuk Mária, Oláh Boglárka, Szabó Annamária, Székely István, Tasnádi Ferencz,Thurzó Sándor József , Varga Imre, Veress Lóránd. Az újvárosi református templom felajánlása jóvoltából a helyszínen tombolát is lehet váltani, melynek nyereménye egy gyönyörű, értékes, Tolnay Tibor által készített festmény. A belépés mindegyik koncretre ingyenes, adományokat a cél megsegítése érdekében elfogadnak, hálásan köszönik előre is Önöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!