ERDON Helyi hírek

2010.05.27. 16:29

Képek dicső múltunkból

<p>Bihar megye - Csütörtökön a nagyváradi Arcadia Bábszínházban zajlott a Képek dicső múltunkból országos online történelmi témájú vetélkedő díjkiosztó ünnepsége.</p>

A vetélkedőt a helyi Dimitrie Cantemir Általános Iskola tanítónői - Balajti Annamária, Barta Szilvia, Fándly Enikő és Stanca Melinda - szervzték a Napsugár gyermekfolyóirattal karöltve. A mostani tanévben a Híres magyar törökverők témakörben hirdettek versenyt az ország tizenegy magyarlakta megyéjében illetve Bukarestben. Közel háromszáz munka érkezett III.-IV. valamint V. osztályos tanulóktól, csapatoktól. Hat kategóriában lehetett alkotni: rajz, kézimunka, képes-, kézi-, illetve gépen írt kismonográfia, album-könyvfűzér, képeskönyv, diafilmek, és képes villanások kategóriában. Balajti Annamária az ünnepség előtt kérdéseinkre vélaszolva elmondta: „a szeptembertől májusig tartó alkotói időszak győztes pályamunkáit átküldjük fénykép- vagy online formában a Napsugár szerkesztőségének, akik vállalták, hogy a jövő tanévben megjelentetik azokat a folyóiratban. A munkákat június 4-e után elvihetik azok, akik igényt tartanak rá, a többit mi megőrizzük a Cantemir iskolában.” 

Díjazottak
 
A díjátadó ünnepségen a Cantemir iskola második osztályos tanulói népi gyermekjétékot, ún. várkörjárást mutattak be, majd Balajti Adrienn harmadikos tanuló szavalt, ezt követően került sor a díjkiosztásra. Minden kategóriában az első három helyezettet díjazták, illetve küköndíjakat is kiosztottak. Az online kismonográfia kategóriában a nagyváradi Dacia iskola tanulója, Csákányi Árpád Csaba lett a nyertes, a kézimunka kategóriában megosztva lett első Gál Richard, a váradi Andrei Muresanu iskola harmadikos tanulója és a paptamási Általános Iskola 2. B osztályának Pipacsok csapata, míg a power point-os bemutatók Napsugár különdíjasa Fándly Gergő, az Andrei Muresanu iskola harmadik osztályos diákja lett, a többi kategóriában Brassó, Szatmár, Hargita megyei diákok, csapatok vihették haza az első díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!