ERDON Helyi hírek

2010.05.30. 17:36

Új piac a régi helyén

<p>Bihar megye - A Nagyvárad-ősi piacot újraépítik a jelenlegi helyszínen, de kisebb területen, ugyanis egy szupermarketet is építenek az Ősi piac helyén.</p>

A legutóbbi nagyváradi helyi tanácsülésen elfogadott határozat értelmében a jelenlegi Ősi piac helyén egy bevásárlóközpont épül, bekötőutakkal, parkolóhelyekkel, de a piacot is újraépítik egy kisebb 1.609 négyzetméteres területen. Az új piactól északra fekvő 3.777 négyzetméter területet eladják 198 euró/négyzetméter kikiáltási áron. Az eladásra váró telken található létesíményeket le kell bontania az önkormányzatnak. A licitáción nyertes vásárló köteles lesz a szerződés aláírásától számított egy éven belül megkezdeni a szupermarket építését. A szupermarket mellett 64 parkolóhelyet is kialakítanak. A piacot üzemeltető Piac- és Közterületfelügyelőség (RAPAS) igazgatója és műszaki igazgatója által aláírt, a határozattervezethez csatolt megalapozás megállapítása szerint az utóbbi időben csökkent az Ősi piacon a kereskedelmi forgalom, ezért szükséges kisebb területre összevonni azt, hogy kifizetődőbbé váljon a piac üzemeltetése. Romuls Cosma a RAPAS igazgatója korábban már kijelentette, hogy az új Ősi piac megépítéséig az árusítókat elhelyezik Nagyvárad többi árusítóhelyein, azoknak pedig akiknek lebontásra váró kereskedelmi egységeik vannak ott, azt javasolja Cosma, hogy vegyenek részt az épülő piac kereskedelmi egységeinek licitációján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!