ERDON Helyi hírek

2010.05.05. 11:35

„Tálentumos” anyák napja Magyarkécen

<p>Bihar megye - Május első vasárnapján a magyarkéci református templomban is köszöntötték az édesanyákat, akik nem csak a gyerekek által készített ajándékokat vehették át, de meglepetés is volt.</p>

Napfényes időben gyülekeztek a magyarkéciek a református templomba az elmúlt vasárnap, hogy ünnepi istentiszteleten köszöntésk az édesanyákat. Mike Pál lelkész a Példabeszédek könyvéből vett idézetet („Amely asszony féli az Urat, az szerez dícséretet magának”) prédikációja alapjául, kifejtve, hogy egyszer egy évben, anyák napján megengedett, sőt, ildomos, hogy az igehirdetés az asszonyokról szóljon, amikor „a kereszt tövében az anyákra tekintünk”.

Igazgyöngy–asszonyok

A fáldalomból létrejövő igazgyöngyökhöz hasonlította az édesanyákat, akik önnön fájdalmuk árán is féltik, óvják, nevelik családjukat. Az ilyen „igazgyöngy–asszonyok” nem az élet „felszínén” kelletik magukat, és ahogyan minden sikeres férfi mögött áll egy kitartó anya/feleség, úgy a sikertelen életpályák mögött is valószínűleg meghúzódik egy anyává és feleséggé válni nem tudó nő, tette hozzá a tiszteletes. Az igehirdetés után gyerekek és fiatalok verses–zenés műsora, majd ráadás ajándékként a Tálentum együttes következett.

Közös fénykép

Az öttagú csapat (Hegyi Gyöngyi, Nagy Móni, Faragó Attila, Gavrucza–Nagy László és Tamás–Péter Tibor) nem először örvendeztette meg a kéci gyülekezetet, melynek egy része együtt énekelt velük. Az utolsó dallamok elcsendesedésekor pedig – a kellemes élmény ismérveként – nem azt mondtuk, hogy végre vége, hanem azt kérdeztük, miért nem tart még? A befejező dal hangjai mellet a gyerekek saját készítésű ajándékaikkal köszöntötték meghatódott édesanyáikat, majd a templom előtt elkészült a szokásos évi közös fénykép édesanyákkal, gyerekekkel. A kéci református gyülekezetben legközelebb május 16.–án lesz ünnep, a konfirmáláskor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!