ERDON Helyi hírek

2010.04.14. 15:38

Továbbtanulási lehetőségekről tájékoztattak

<p>Nagyvárad - A végzős középiskolások továbbtanulási lehetőségeiről tájékoztattak szerdán különböző felsőoktatási tanintézetek, a nagyváradi Sas Palota alatt megszervezett felvételi tájékoztatón.</p>

Az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ) helyi szinten a Nagyváradi Magyar Diákszövetséggel (NMD) közösen, a Fekete Sas Palota kupolája alatt szervezte meg szerdán a közel tízéves hagyományra visszatekintő felvételi tájékoztatóját. Délelőtt 11 és 14 óra között jöhettek el az érdeklődő végzősök a börzére, ahol az egyetemek tervezett beiskolázási adatairól, a felvételi kritériumokról, a fevételihez szükséges dokumentumokról, a bentlakási lehetőségekről, ösztöndíjakról, tandíjakról, elhelyezkedési lehetőségekről és az egyetemi életről egyaránt kaphattak információkat. Nemcsak a nagyváradi egyetemek (Partiumi Keresztény Egyetem, Állami Egyetem, Agora), hanem a marosvásárhelyi, kolozsvári és temesvári felsőoktatási tanintézetek is képviselték magukat.

Trendek

Szórólapokkal, látványos és ötletes plakátokkal, a bemutatkozás különböző módozataival készültek, hogy minél jobban felhívják magukra a figyelmet. Szükség is van a jó marketingre, hiszen meglehetősen kiélezett az egyetemek közötti konkurencia. Míg egyes szakok esetében – mint például a menedzsment, a pénzügy, az orvostudomány, jog vagy a kommunikáció – már megszokott a túljelentkezés, a kevésbé népszerű szakoknak a működéshez szükséges beiskolázási számot is nehéz elérni. Az is megszokott már, hogy minden felsőoktatási intézet megszervezi a maga népszerűsítő körútját, melynek keretében közvetlen módon próbálják megszólítani a célközönséget, és elmagyarázni, hogy miért érdemes az illető egyetemet vagy szakot választani. Az OMDSZ és az NMD által szervezett tájékoztatók objektív módon minden egyetemnek egyenlő esélyt kívánnak nyújtani a bemutatkozásra, közölte Nagy Anita nagyváradi főszervező. Tőle azt is megtudtuk, hogy az – elsősorban magyar – végzős diákok szervezett formában, osztályfőnökük kíséretében jöttek el a börzére, melyen a legújabb Egyetemi Kalauzt is megvásárolhatták mindössze 7 lejért. Végezetül Nagy Anita tanügyi alelnök kifejtette: az informálás mellett a legfontosabb célja a tájékoztatónak, hogy minden diák megtalálja a képességeihez és lehetőségeihez megfelelő egyetemet, illetve szakot.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!