ERDON Helyi hírek

2010.04.19. 16:05

Több díjat is elhoztak a szatmárnémeti diákok

<p>A Kölcsey Ferenc Főgimnázium két diákja képviseli megyénket a Hevesi György kémiaverseny nemzetközi döntőjén, amit az idei évben Egerben rendeznek meg.</p>

Hétvégén Kolozsváron tartották meg a HevesiGyörgy és Irinyi Jánoskémiaversenyek országos döntőjét — előbbit VII–VIII. osztályos diákok számára, utóbbit pedig IX–XII. osztályosoknak. Az ErdélyiMűszakiTudományos Társaság által szervezett megmérettetésen megyénket összesen hat tanuló képviselte, akik a KölcseyFerencFőgimnázium, az AurelPoppMűvészetiLíceum, valamint a Bălcescu–Petőfi Általános Iskola növendékei. A verseny nemzetközi szakaszát május 21. és 24. között Egerben tartják meg, melyre FülöpÁkosJózsef és DancuJúlia, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai jutottak tovább.
 
Szatmári diákok eredménye
Első helyezést ért el Fülöp Ákos József — VII. osztály, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítő tanár: FülöpJózsef;
második helyezést ért el DancuJúlia — VIII. osztály, KölcseyFerencFőgimnázium, felkészítő tanár: ÁtyimErzsébet, valamint GhirasimAnna — VII. osztály, AurelPoppMűvészetiLíceum, felkészítő tanár: MaresGyörgyi; harmadik helyezést ért el Képes Tamás — VIII. osztály, KölcseyFerenc Főgimnázium, felkészítő tanár: ÁtyimErzsébet. Jól teljesített: PoszetCynthia — X. osztály, KölcseyFerencFőgimnázium, felkészítő tanár: FülöpGizella, valamint Maier–Kurpé ErikBălcescu–Petőfi Általános Iskola, felkészítő tanár: FerenczIldikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!